Har du köpt majblomma, Reinfeldt

Publicerat: april 19, 2012 i Samhälle
Etiketter:, , , ,

Måste säga att ett av de säkraste vårtecknen trots ett kylslaget Sverige i dubbel bemärkelse är försäljningen av majblommor. Denna kamp för en bättre tillvaro för människor i nöd har pågått sedan 1907 och gjort inverkan i debatt och aktualiserat problem i samhället.

Det går på Majblommans hemsida att läsa ansökningar och andra berättelser från bl.a. lärare som får jobba med ekonomiska olikheter hos elever varje dag. Jag skickar med lite citat från Majblomman som visar att Sverige blivit kallare med en borgerlig Regering:

”Majblommans lokalföreningar noterade i mitten av 2000‐talet en kraftig ökning av antalet ansökningar om bidrag till glasögon.”

”Det betyder att 31 100 skolbarn lever i en familj som har fått avstå annat nödvändigt eftersom man har prioriterat köp av glasögon till barnen. 8,1% av hushållen har betalat på avbetalning eller lånat pengar för att kunna köpa glasögon. Det betyder att 14 000 skolbarn lever i en familj som fått skuldsätta sig för att kunna köpa glasögon till sina barn.

Här en ansökning om annat nog så viktigt:

Så till dig Fredrik Reinfeldt som inte verkar se problemet utan ifrågasätter Rädda Barnens siffror om barnfattigdom. Har du köpt majblomma då du nu får mer i plånboken av jobbskatteavdraget, sänkt krogmoms och Rut som annars skulle kunna ha använts att hjälpa till med att bekämpa barnfattigdomen.

Media: EkotAbSkånskanLTDAHDGPGP2DagenDNeKeK2
Blogg:
Annat: Majblomman

Läs mer hos: http://leinejohansson.blogspot.com/2012/04/har-du-kopt-majblomma-reinfeldt.html#ixzz1sSlzu2ao

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s