10 500kr räcker för ungdomar som arbetar

Publicerat: april 18, 2012 i Samhälle
Etiketter:, , , , , , , ,

Hotell och restaurangfacket står inför en svår avtalrörelse. En avtalsrörelse som de borgerliga partierna lägger sig i trots att de ”värnar om den svenska modellen” som innebär att arbetsgivare och arbetstagare (arbetsmarknadensparter) gör upp om priset på arbete.

Hotell och restaurangfacket har fått se miljarder ösas över sin motpart genom att borgarna sänkt arbetsgivaravgiften (51.5miljarder) som enligt expertis inte genererat någon nämnvärd ökning av anställningar eller fler heltidstjänster. Eller sänkt restaurangmoms (5.4miljarder) som inte heller det genererat något nämnvärt. Dessa ”bidrag” till företagarna har givit fördel för arbetsgivarna i avtalsrörelse som baseras på jämlika parter som ska göra upp.

Inte nog med att Regeringen öser pengar över företagarna, ändå vill Borgarna att unga ska tjäna 10500kr INNAN skatt, detta år 2012. Borgarna går runt i sin bubbla och tror att om vi gör arbetskraften ännu billigare då blir det fler jobb.
Kan citera en företagare med fötterna på jorden:

”Men jag skulle aldrig börja anställa en massa folk bara för att avgifterna sänks.”
”Och jag är beredd att betala för kompetens och engagemang, eftersom det i andra änden ger ökade intäkter.”

Så hur kommer det sig att Regeringen tror att urholka välfärden och sänka löner ger fler arbeten? Jo naturligtvis har dom en annan agenda som sträcker sig till medeltiden då arbetarklassen är något man gärna ska prygla och hålla igen på för att de inte ska sätta sig upp och protestera. Genom Riksdag kan borgarna stifta lagar som försämrar för sjuka, arbetslösa, pensionärer och unga. Arbetarna ser inte detta fören det är försent och de är där själva.

Det är dags Svensson att protestera och visa höger Regeringen att arbetare värnar om de utsatta i samhället före vi ÄR och SKA vara solidariska eftersom vi själva kan komma att hamna i kylan som borgarna skapat.

Nu är det Hotell och restaurangfacket som ska slåss för sina medlemmar i en utsatt bransch där många står utanför facket p.g.a. ekonomi och rädsla.

Det är dags för solidaritet, kamrater!

Media: SvdSvd2Svd3Svd4eKurireneKuriren2DNDN2DN3DIDI2EkotGPHD
Blogg: Driva egetStorstadPå jobbet
Annat: HRFAFSAFS2

Läs mer hos: http://leinejohansson.blogspot.com/2012/04/unga-ska-ha-det-svart-enligt-borgarna.html#ixzz1sMraQVQC

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s