Miljarder sparas på arbetslösa

Publicerat: april 17, 2012 i Samhälle
Etiketter:, , , ,

Det är nästan skamligt att borgarna med nu Anders Borg i spetsen som finansminister lägger en vårbudget utan tillstymmelse till åtgärder för arbetslösa och där ungdomsarbetslösheten är stor idag.

Anders Borg och resten av den borgerliga Regeringen verkar handfallna och verkar inte vilja eller kunna ta tag i problemet. Eller så är det gammal hederlig borgerlig politik att fattiga och arbetare ska inte få allmosor utan kapitalet ska vara de som styr och sätter agendan.

18 000 000 000kr har arbetsförmedlingen skikcat tillbaka till Anders Borg för att de inte gått åt. Hur kommer det sig att arbetslösa får delta i meningslösa projekt, coaching och skriva sitt 50 CV.

Arbetsgivare skriker efter kompetent personal, men Arbetsförmedlingen använder inte pengar och utbildar arbetslösa i utbildningar som ger jobb.

Så 18 miljarder kan användas till många bra utbildningsinsatser, men Regeringen vill hellre ha en okunnig massa som de kan kontrollera. En arbetare som ifrågasätter är farlig för den borgerliga Regeringen.

Bra debatt kring vårbudgeten där Magdalena Andersson tvålar till Anders Borg för en handfallen Regering som inte bryr sig om unga och arbetslösa och det enda man hör är att de måste få sänkta löner för att bli attraktiva att anställa. Kanske kompetens genom aktiva utbildningsinsatser är något som verkligen behövs. Så ta 18 miljarder och satsa på kunskapslyftet.

Media: DNAbTv4eKurireneKuriren2eKuriren3EkotEkot2,  DagenExEx2Ex3Ab2Ab3Svd
Blogg: GöranRBAWTordMattiasBjörnKarinJanRogerMonicaMobergOlaKulturbloggen

Läs mer hos: http://leinejohansson.blogspot.com/2012/04/miljarder-sparas-pa-arbetslosa.html#ixzz1sH1fawg9

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s