Borgarnas bidragssamhälle 2.0

Publicerat: september 30, 2010 i Samhälle

Mycket ska till innan den borgerliga alliansen erkänner misstag . . . eller är det ett misstag? För visst skulle man kunna se en konspirationsteori när företag får gratis pengar från staten för att ta hand om och inte göra något för de arbetslösa.

Det är lite som om borgarna vill fördumma och sänka värdigheten hos arbetslösa för att de SKA känna sig mindre värda så de tar de lågbetalda jobben som ingen klarar sig på. Och absolut inte klarar att betala den höga straffavgiften på a-kassan som borgarna fixat.

Bidrag till arbetslösa vill borgarna inte ge, men bidrag till företag som tar hand om dom det går minsann bra. Heja kapitalismen (ironi).
Denna artikel handlar om JUG, eller Ljug som vi nu kan kalla den. Ljug för alla så tjänar du pengar.
—————————————–
Det här är borgerlig arbetsmarknadspolitik när den är som allra bäst – Jobb- och Utvecklingsgarantin.

”Jobb- och Utvecklings garantins (JUG) Fas 3, där en arbetslös hamnar 450 dagar efter att A-kasse dagarna tagit slut, har inte fått många positiva omdömen. Men för några företag har den blivit rena guld gruvan.

Ivan Daza blev känd med företaget Blatteförmedlingen, men med starten av under­avdelningen Jobbfabriken tog han hem den verkliga storslammen. Från starten i Stockholm har företaget expanderat till Malmö, Göteborg, Helsingborg och Norrköping.

Hemligheten Ivan Daza och hans kompanjon Sunbeam Lilja upptäckt var att den som tar emot en utplacerad från JUG Fas 3 får ett anordnarbidrag på 225 kronor per dag, eller närmre 5 000 på en månad. Jobb fabriken tar idag emot runt 500 arbetslösa. 5 000 kronor gånger 500 deltagare blir 2,5 miljoner i månaden eller 30 miljoner om året.”
Vad består då denna jobb- och utvecklingsgaranti i? ETC igen:
”’Susanna’ var med när Jobbfabriken tog sina första stapplande steg i Stockholm.
– Jag förväntades fotografera med min egen utrustning. Vi hade några små laptoppar med bara gratisprogram, varje månad måste man installera om dem. Möblerna kom från ett konkursbo. Sunbeam skulle vara vår handledare, men hon var mest hela tiden upptagen med att sitta och ringa till olika Arbetsförmedlingen och ragga mer folk. Hon brydde sig inte ens om att dörren stod öppen och vi hörde det. När hon var på semester vikarierade en student som satt och skrev sin uppsats på arbetstid. Det var helt oseriöst, det enda som var viktigt var närvaron, att vi skulle vara där 9–17.

Dessutom rekryterades handledarna bland deltagarna, ett av få riktiga jobb med hyfsad lön man som långtidsarbetslös kan få. Många ville hålla sig väl med ägarna för att ha en chans på dem. Enligt vad som sades anställdes alla handledare på 5 månader och 29 dagar, precis tillräckligt för att inte kvalificera för ny A-kasseperiod. Istället var det tillbaka i Fas 3 när anställningen var slut.”

Läs hela artikeln.
Alliansfritt Sveriges artikel
———————————–

Ja, vad ska man säga….. väljarna i Sverige tycker att detta verkar vara bättre än att hjälpa arbetslösa läsa och studera och utbilda sig till arbeten.

Tyvärr har vi fyra år med denna skit och dränering av samhället på välfärden. och vinnarna är alla som inte kommer att bli sjuka, arbetsskadad, arbetslös eller gammal. Som ni märker är det svårt att säga att man inte kommer att bli sjuk, arbetsskadad eller arbetslös. Så röstade du på alliansen för att du gick på deras retorik om ”välfärdens kärna, Bidrag om man är arbetslös och sjuka är simulanter” så hoppas jag att . . . . . du tänker om tills nästa val 2014.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s